Descoperă - Red-Sevens.ro

Istoria cazinourilor și a jocurilor de noroc
Legenda ne spune că norocul este favorizat de către zei, astfel că Zeus, Hades și Poseidon au împărțit Universul în rai, iad și mare printr-o aruncare de zaruri.

De altfel, jocurile de noroc sunt considerate existente încă din Antichitate, făcându-și apariția în țări precum China, Egipt sau Impreiul Roman. Romanii sunt recunoscuți pentru modalitatea lor de a paria pentru aproape orice. Un exemplu foarte cunoscut sunt luptele de gladiatori, unde romanii pariau pe câștigător. Dar nu s-au oprit aici, astfel că soldații romani au pariat pentru a câștiga chiar și roba lui Christos după ce a fost crucificat. De asemenea, atât printre ruinele celebrului oraș Pompeii cât și în Egipt s-au găsit zaruri. Un lucru interesant, nu foarte cunoscut, este faptul că Marele Zid Chinezesc a fost construit cu ajutorul finanțării din monopolul instituit de împărat în urma jocului de Kendo (strămoșul jocului de Bingo).

Înaintând în timp, Franța este considerată deschizătoarea de drumuri în Europa la această categorie, unde s-au înființat primele loterii publice, urmate de loteriile private, înființate de către anumite ordini religioase. Tot în Franța au apărut primele versiuni de Blackjack. În Germania s-au înregistrat primele pachete de cărți tipărite în anul 1440.

La sfârșitul secolului al 19-lea jocurile de noroc au fost interzise în cea mai mare parte a lumii (1890). Dar această limitare nu a durat mult, astfel încât în 1930 restricțiile au fost ridicate, Nevada și Atlantic City dând startul unui trend care este prezent și în ziua de azi.

Termenul ”cazino” este de proveniență italiană și pe vremuri reprezenta o casă de dimensiuni reduse (”casini”) unde cei bogați se întâlneau pentru a juca și în același timp ”a pune țara la cale”. În scurt timp, cazinourile au luat o amploare uriașă datorită unei cautări permanente de noi metode de petrecere a timpului.

În ceea ce privește România, jocurile de noroc au existat înca din secolul al 19-lea. Chiar și pe timpul comunismului, jocurile erau permise, dar sub controlul strict al statului. Investitorii străini au introdus cazinourile în țara noastră începând din anul 1992. Un monument ce simbolizează această nouă industrie este faimosul Cazino de la Constanța, unde timp de mulți ani s-au câștigat dar s-au și pierdut mulți bani.

Un lucru puțin știut despre țara noastră este poziția fruntașă pe care a deținut-o în rândul acestei industrii. Apogeul a fost înregistrat între anii 1995 și 1997, când s-au eliberat 10.000 de licențe pentru jocurile de noroc. Astfel, orașul București s-a numărat a fi al treilea din lume, după Las Vegas și Monte Carlo, raportat la numărul de locuitori, cu 17 locații deschise.